Ota yhteyttä

ASIAKASTARINA - Aimo Virtanen Oy - Huima teknologialoikka

Kaarinassa sijaitseva Aimo Virtanen Oy suunnittelee ja valmistaa metalliosia ja niiden muodostamia osakokonaisuuksia vankalla 45 vuoden kokemuksella. Yritys sai alkunsa vuonna 1979 Pekka Virtasen perheen autotallista, josta melko pian siirryttiin Piispanristillä sijaitsevaan hallitilaan. Näissä tiloissa on toimittu siitä asti.
Yrityksen arvoista toimitusjohtaja Pekka Virtanen korostaa vakavaraisuutta ja ekologisesti valmistettuja laadukkaita tuotteita. ”Öljylämmityksestä olemme luopuneet aikoja sitten ja siirtyneet käyttämään maalämpöä sekä koneiden hukkalämpöä. Viime kesänä meille asennettiin 158 aurinkopaneelia, jotka kattavat 30 % vuosittaisesta sähkönkulutuksestamme.”, hän toteaa.

Yhteinen historia TRUMPFin kanssa on pitkä, sillä ensimmäinen särmäyspuristin hankittiin jo vuonna 2003. Tällä hetkellä heiltä löytyy uusimman investoinnin TruMatic 1000- laserlävistyskoneen lisäksi myös kaksi TruLaser 5000 -sarjalaista, TruBend 5130, TruBend 7036 sekä TruBend V85. Kaikissa koneissa on käytössä TRUMPF TruTops Boost -ohjelmisto.

Keväällä 2023 Aimo Virtanen Oy:lle saapui uusi TRUMPF TruMatic 1000 -laserlävistyskone korvaamaan vanhan ja tilaa vievän hydraulisen levytyökeskuksen. Koneeseen on yhdistetty SortMaster Compact -osien lajittelujärjestelmä sekä SheetMaster Compact -leikkausjätteen poistojärjestelmä.
Uuden koneen myötä tuottavuus on noussut, ja tuotteiden laatu on parantunut merkittävästi. Nyt jopa kolme eri työvaihetta on saatu lyötyä yhteen, jonka seurauksena tuotanto on tehokkaampaa ja kuljetusvauriot ovat vähentyneet huomattavasti. Tilan puolesta TruMatic 1000 vie kolmasosan vanhaan koneeseen verrattuna, mikä on vapauttanut tilaa muihin käyttötarkoituksiin.
Vanha kone saattoi naarmuttaa tuotettuja osia, joita joutui hiomaan erikseen jälkikäteen. Tätä ongelmaa ei ole uuden koneen kanssa.
Myös varasto on saatu huomattavasti tehokkaampaan käyttöön, kun käytössä on vain yksi 2,5 m arkkikoko.
Lisäarvona tulevaisuutta ajatellen on Boost-ohjelmiston mahdollistama jäljitettävyysmerkintätoiminto. ”Tätä ei olla vielä otettu käyttöön, mutta se olisi aika kova juttu. Asiakkaat ainakin tykkäisivät siitä.”, Pekka sanoo.

Kaiken kaikkiaan Aimo Virtanen Oy on ollut todella tyytyväinen uuteen investointiinsa, ”Kyllähän tässä otettiin iso teknologialoikka vanhaan koneeseen verrattuna.”, Pekka pohtii.
Vielä on kuitenkin paljon opittavaa, jotta koneesta saa irti kaiken mahdollisen hyödyn.
”Aina, kun uusi kone tulee, niin kyllä siinä vuoden päivät menee, ennen kuin sitä osaa kunnolla käyttää. Mitä enemmän on saatu käyttökokemusta, sitä paremmalta se on alkanut tuntumaan.”, Pekka kommentoi.

Kun kyseessä on monimutkaiset, paljon teknologiaa omaavat laitteet, pieniä ongelmia esiintyy silloin tällöin. Uuden koneen näyttö on jouduttu kerran vaihtamaan, ja SortMaster:ssa oli pientä epävarmuutta käynnistymisessä. Tämä vika saatiin hyvin selvitettyä maahantuojan ja tehtaan yhteistyönä.
”Huolto pelaa teillä todella hyvin, kaverit vastaa ja kaverit tietää.”, Pekka toteaa. ”Varaosat tulevat yleensä vuorokaudessa perille, ja huoltomieskin on yleensä saatu päivän varoitusajalla. Myös vaativammat huollot ovat aina onnistuneet.”, hän jatkaa.

Me TruTekniikka Oy tavoittelemme aina pitkäaikaisia asiakassuhteita, joissa pystymme tarjoamaan parasta mahdollista palvelua niin koneen ostoprosessissa kuin sen jälkeenkin huollon osalta. Pitkät asiakassuhteet mahdollistavat meille myös arvokkaan tilaisuuden oppia ja kehittää jokaista osa-aluetta paremmaksi.

Tutustu meidän koko TRUMPF laserlävistyskone-valikoimaan TÄSTÄ.


Lähteet: www.aimovirtanen.fi, Aimo Virtanen Oy:n toimitusjohtaja Pekka Virtanen

Ajankohtaista

– VIELÄ MYYNNISSÄ: TRUMPF TruArc Weld 1000

Konepaja 2024 -messuilla esitelty TRUMPF TruArc Weld 1000 on vielä myynnissä. Päivitä yrityksesi hitsausprosessit uudelle tasolle älykkäällä kaarihitsausrobotilla! TRUMPF TruArc…

Katso kaikki uutiset 

Artikkelit

TRUMPF TruBend Series 1000 - Tehokas ja luotettava peruskone taivutustarpeisiin

TRUMPF TruBend Series 1000 yhdistää kaikki olennaiset asiat, joita taivutuskoneelta voi toivoa. TRUMPF takaa laadukkaan ratkaisun, joka on luotettava sekä…

Katso kaikki artikkelit 

TRUMPF Magazine

Tutustu TRUMPF-maailmaan ja teknologioihin monipuolisten asiakaslehtien ja sisältöjen avulla.

Magazine - Trumpf.com 

Verkkokauppa

Tee tilaukset kätevästi verkkokaupastamme. Tunnukset verkkokauppaan saat myynnistämme.

Siirry Verkkokauppaan
Ota yhteyttä

Yhteystiedot

TruTekniikka Oy
Varsikuja 2, FI-01740 VANTAA
+358 20 728 9880