Ota yhteyttä

TRUMPF - Kestävä kehitys - Kuinka yrityksenne voi pienentää hiilijalanjälkeä sekä kuluja

Ilmastonmuutos on yksi tämän hetken suurimmista haasteista yhteiskunnassamme. Teollisuusalan rooli kestävän kehityksen edistämisessä on korvaamaton, ja monet yritykset ovat ryhtyneet ottamaan vastuuta ympäristövaikutustensa vähentämisessä. Tässä artikkelissa tutustumme TRUMPFin kestävän kehityksen strategiaan ja heidän toimiinsa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Sen lisäksi kerromme tarkemmin TRUMPF-koneiden teknologiasta, ja siitä, miten hiilijalanjäljen pienentämisen lisäksi teidän yrityksenne pystyy säästämään huomattavasti energia- ja materiaalikuluissa sekä käyttöresursseissa.

TRUMPF on perheyritys, joka katsoo pitkälle tulevaisuuteen suunnitellessaan toimintaansa. Heidän Ilmastostrategiansa tavoitteena on vähentää koko TRUMPF-konsernin liiketoiminnasta syntyviä päästöjä. Tämän johdosta he kehittävät asiakkailleen yhä enemmän energiatehokkaita tuotteita. ilmastostrategia tukee Pariisin ilmastosopimuksen mukaista 1,5 asteen tavoitetta, ja sen on vahvistanut Science Based Targets -aloite.

Mitä TRUMPF tekee suojellakseen ilmastoa ja ympäristöä?

  • TRUMPF suhtautuu ilmastotoimiin holistisena kokonaisuutena. Strategia kattaa koko arvoketjun – toimipaikat, tuotteet ja toimitusketjut.
  • TRUMPFin tuotanto on ollut hiilineutraalia vuodesta 2020 lähtien. Tämän on mahdollistanut energiansäästötoimet, itsenäinen energiantuotanto ja kompensointi sertifioitujen kansainvälisten projektien kautta.
  • TRUMPF tukee asiakkaitaan heidän ilmastonsuojelutavoitteissansa. He tekevät jatkuvaa kehitystyötä, jotta heidän tuotteistaan tulee entistä energiatehokkaampia. Käytössä olevien TRUMPF-koneiden päästöjä on tarkoitus vähentää 14 % vuoteen 2030 mennessä.
  • TRUMPF on sitoutunut uusiutuvaan energiaan. He käyttävät itse tuotettua tai ostettua vihreätä sähköä kaikissa toimipisteissään. Heidän tavoitteenaan on kattaa 10 % sähköntarpeestaan itse tuotetulla uusiutuvalla energialla vuoteen 2027 mennessä.

Huipputeknologiayhtiönä TRUMPF haluaa auttaa asiakkaitaan pienentämään hiilijalanjälkeään. Tämän takia he kehittävät koneitaan entistä paremmiksi hyödyntäen älykkäitä toimintoja ja optimoituja tuotantoprosesseja. He tarjoavat myös laajennettavia tuotantojärjestelmiä ja kunnostettuja käytettyjä koneita.

Kuinka teidän yrityksenne voi tuottaa ympäristöystävällisemmin TRUMPF-koneiden avulla?

  • TRUMPF tarjoaa kestäviä ratkaisuja. He työskentelevät intensiivisesti kehittäen innovatiivisia tuotteita, jotka auttavat teitä säästämään energiaa ja materiaaleja.
  • TRUMPF ymmärtää sovelluksianne. He auttavat teitä käyttämään järjestelmiänne parhaalla mahdollisella tavalla sekä pitämään prosessinne tehokkaina ja kannattavina.
  • Tuoteparannusten ja vanhempien koneiden integroinnin (jälkiasennus) ansiosta olemassa olevat TRUMPF-järjestelmäsi voidaan mukauttaa joustavasti uusiin tehokkuusvaatimuksiin ja ilmastonsuojelumääräyksiin.
  • TRUMPF-jälleenmyyntikeskus kunnostaa käytetyt koneet ja antaa niille uuden elämän. Vanhan koneen runkoa uudelleen käyttäen säästetään materiaalia sekä energiaa.

TRUMPF-koneet sisältävät paljon uutta huipputeknologiaa, jonka johdosta voitte saada mittavia säästöjä kustannuksissa, tuotantoajassa sekä energian kulutuksessa. Energiatehokkuus paranee, ja hiilijalanjälki pienenee. Olemme listanneet muutamia ominaisuuksia, joita TRUMPF-koneet sisältävät:

LASERLEIKKAUS

Eco Cooler – Jäähdyttää laserleikkauskoneen vedellä ilman haitallisia aineita – säästäen vaikuttavan määrän Co2:ta. Vähentää jäähdytykseen tarvittavan energian määrää jopa 80 %.
BrightLine Speed – Tekee 3D-laserleikkauksesta jopa 60 % nopeampaa vaatien n. 50 % vähemmän prosessin leikkauskaasua X-puhallussuuttimien ansiosta. Säästää jopa 20 000 € vuodessa!
Active Speed Control – Valvoo leikkausprosessia suuttimen kautta ja ohjaa automaattisesti syöttönopeutta. Optimaalinen tulos saavutetaan levyn paksuuden tai laadun vaihtelusta huolimatta. Kun osat leikkaantuvat heti oikein, hukkamateriaalin määrä vähenee.
CoolLine – Tämä toiminto jäähdyttää materiaalia huippuluokan leikkaustuloksen saavuttamiseksi. Jäähdyttää jopa paksun teräksen.
Drop&Cut – Käyttäjäystävällinen ja kustannustehokas jälkituotanto sekä jäljelle jääneen materiaalin käyttö vähäisellä vaivalla – mutta miten? Kamera näyttää reaaliaikaisen kuvan jäljellä olevasta materiaalista, ja operaattori asettaa halutun leikattavan osan kosketustoiminnolla tai hiiren napsautuksella.
Energy Cockpit – Näyttää tarkalleen, kuinka paljon energiaa laser vaatii ajan mittaan. Tämän avulla mahdolliset optimoinnit voidaan tunnistaa.
Highspeed Eco – Laserleikkausprosessi säästää jopa 70 % leikkauskaasua fuusioleikkauksella verrattuna leikkaamiseen ilman HighSpeed Ecoa. Tämän johdosta hiilidioksidipäästöt ja energiatarve vähentyvät.
Nanojoints – Nanoliitosten avulla nestaus onnistuu tiiviimmin vähentäen materiaalin kulutusta ja kustannuksia. Jopa täysin ilman hukkamateriaalin syntymistä riippuen osan muodosta. Säästää materiankulutuksessa jopa 30 %.

SÄRMÄYS

Electric Drives – Uudet sähkömoottorit säästävät taivuttaessa jopa 40 % energiaa verrattuna aiempiin moottoreihin.

LÄVISTYS

Delta Drive – Patentoitu Delta Drive toimii sähköisesti vaatien n. 20 % vähemmän energiaa kuin hydraulikäyttöiset lävistys- ja laserlävistyskoneet.
Sheet Size Recognition – Tunnistaa, jos koneessa on väärän kokoinen levy ja keskeyttää sen käsittelyn.

Ilmastonmuutoksen torjuminen ja kestävän kehityksen edistäminen ovat globaaleja haasteita, joihin TRUMPF vastaa innovatiivisilla koneillaan ja vastuullisella toimintatavallaan. Yrityksen sitoutuminen ilmaston suojeluun heijastaa sen vastuullisuutta ja halua olla osa kestävän tulevaisuuden rakentamista. Nämä asiat ovat myös meille tärkeitä toimiessamme TRUMPF-myyntiedustajana Suomessa. Yhteistyö TRUMPFin kanssa antaa meille mahdollisuuden olla rakentamassa parempaa tulevaisuutta Suomen teollisuusalalla kestävän kehityksen osalta.
Yhdessä meidän, TruTekniikka Oy:n, sekä TRUMPFin kanssa myös teidän yrityksenne voi ottaa merkittäviä askelia kohti kestävämpää tulevaisuutta ja saavuttaa samalla kilpailuetua markkinoilla, joissa vastuullisuus ja ympäristötietoisuus ovat yhä tärkeämpiä tekijöitä.

Tarkempaa tietoa TRUMPFin kestävän kehityksen strategiasta voitte lukea heidän nettisivuiltaan TÄSTÄ.

Lähteet: www.trumpf.com/en_INT/sustainability/ Kuvat: TRUMPF Group

Ajankohtaista

– VIELÄ MYYNNISSÄ: TRUMPF TruArc Weld 1000

Konepaja 2024 -messuilla esitelty TRUMPF TruArc Weld 1000 on vielä myynnissä. Päivitä yrityksesi hitsausprosessit uudelle tasolle älykkäällä kaarihitsausrobotilla! TRUMPF TruArc…

Katso kaikki uutiset 

Artikkelit

TRUMPF TruBend Series 1000 - Tehokas ja luotettava peruskone taivutustarpeisiin

TRUMPF TruBend Series 1000 yhdistää kaikki olennaiset asiat, joita taivutuskoneelta voi toivoa. TRUMPF takaa laadukkaan ratkaisun, joka on luotettava sekä…

Katso kaikki artikkelit 

TRUMPF Magazine

Tutustu TRUMPF-maailmaan ja teknologioihin monipuolisten asiakaslehtien ja sisältöjen avulla.

Magazine - Trumpf.com 

Verkkokauppa

Tee tilaukset kätevästi verkkokaupastamme. Tunnukset verkkokauppaan saat myynnistämme.

Siirry Verkkokauppaan
Ota yhteyttä

Yhteystiedot

TruTekniikka Oy
Varsikuja 2, FI-01740 VANTAA
+358 20 728 9880